Charlotte Prennfors står i Vingåker.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De uttryckte sig otroligt dåligt” – hör Charlotte Prennfors berätta om varför Moderaterna inte ska delta under Vingåkersbyggdens pride. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Moderaterna i Vingåker hoppar av pride i protest efter chattskämten

Uppdaterad
Publicerad

Under våren skämtade pridestyrelsens kassör Christer Glaumann (S) och ordförande Margareta Karlsson om homosexuella i en chatt.

Nu har Moderaterna i Vingåker valt att inte delta under Vingåkerbygdens pride i helgen, då de anser att personerna bör uteslutas från styrelsen.

”Prennfors föreslår bögafton i ridhuset med prova på för oerfarna killar! Kul idé???”

Så skrev Christer Glaumann (S), i en chatt under våren.

Nu har Moderaterna i Vingåker valt att inte ha ett tält under Vingåkersbygdens pride 17 augusti.

– Om jag deltar på pride säger jag att det är okej att människor har dålig människosyn. Det är inte okej, säger Charlotte Prennfors (M).

”Viktigare än en personkonflikt”

Christer Glaumann skriver i ett sms till SVT att han har lämnat styrelsearbetet i Vingåkersbygdens pride, men att han sitter kvar som kassör då det är omständligt att byta kassör under förberedelserna för pride. Han skriver även att han har bett Charlotte Prennfors om ursäkt.

”Firandet av pride är en viktig manifestation inte minst för dem som inte kan eller vågar leva öppet i samhället. Genomförandet är därför viktigare än en lokal personkonflikt varför vi jobbat vidare”, skriver han.

Även Margareta Karlsson har tidigare bett om ursäkt.

– Jag kan inte komma med något annat svar än att det var dumt. Jag är beredd att be om ursäkt om någon har tagit illa upp, sa hon till SVT i maj.

Hör Charlotte Prennfors berätta mer om beslutet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.