Måltidspedagog

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Färg och form är två viktiga ingredienser till en lyckad måltid till barnen menar Delia Beddings. I klippet får du tre tips om hur du hjälper ditt barn att äta bättre. Foto: Björn Jansson/SVT

Nya måltidspedagogen i Strängnäs: Så hjälper du ditt barn att äta bättre

Publicerad

Strängnäs kommun har fått sin första måltidspedagog. Syftet: att uppmuntra barn att äta bättre och skapa ett intresse för mat.

Delia Beddings är Strängnäs kommuns första måltidspedagog. I och med det satsar kommunen på en ny pedagogisk inriktning som syftar till att göra måltiderna till en lärorik och rolig upplevelse för barnen på förskolan Trädgårdsmästaren.

Enligt Delia Beddings handlar måltidspedagogik om att barnen ska använda alla sina sinnen för att uppleva mat och måltider. Hon vill att barnen ska bli nyfikna på och medvetna om maten de äter.

– Mitt bästa råd till dig som förälder är att få med ditt barn i hela processen. Från att handla, laga maten och äta den, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.