Här är platsen där blixten slog ner på Lidingö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör säkerhetschefen om arbetet efter åsknedslaget vid fotbollsplanen på Lidingö. Foto: Foto: Iman Tabaz/SVT

Karolinska om blixtskadade pojkarna: ”Mår avsevärt bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer vårdas fortfarande på sjukhus efter torsdagens blixtnedslag på Lidingö. Pojkarna har mycket allvarliga skador, men deras tillstånd är stabilt, uppger en överläkare till SVT.

En av de tre ungdomar som uppgavs ha skadats allvarligt har fått lämna sjukhuset. Under lördagen meddelar en överläkare att två patienter fortfarande vårdas men att de mår bättre.

”Två patienter vårdas fortfarande på Karolinska universitetssjukhuset efter att ha fått allvarliga skador vid torsdagens blixtnedslag på Lidingö. Båda patienternas tillstånd har förbättrats avsevärt. Ingen av patienterna är livshotande skadad”, skriver överläkaren till SVT Nyheter.

Blixtnedslaget på Lidingö

Skadades under fotbollsträning

Åtta personer fördes till sjukhus på torsdagskvällen efter att ha träffats av blixten under en fotbollsträning. Tre uppgavs då vara allvarligt skadade och samtliga ska vara tonåringar.

– Det stod ett antal ungdomar under det här trädet, och flera av dem blev träffade av blixten, sa Barry Levis, räddningsledare på plats under torsdagen.

en tom fotbollsplan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är platsen där blixten slog ner på Lidingö. Foto: Patrik Airosto

Krisstöd aktiverat

Lidingös POSOM-grupp aktiverades efter händelsen och Högsätra idrottsanläggning är öppnad för krisstöd. Man förbereder olika scenarion och för att ge stöd till dem som behöver, enligt stadsdirektör Daniel Broman.

Barry Levis, räddningsledare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledaren i videon: ”Har aldrig varit med om en situation som denna”. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blixtnedslaget på Lidingö

Mer i ämnet