Flera personer skadades när blixten slog ner i ett träd på Lidingö där de ska ha sökt skydd från ett skyfall. Foto: Claudio Bresciani/TT

Pojkar som träffades av blixten på Lidingö utom fara

Uppdaterad
Publicerad

De två tonårspojkar som skadades efter ett blixtnedslag på Lidingö behöver inte längre intensivvård, uppger Karolinska sjukhuset. Pojkarna vårdas dock fortsatt på sjukhus.

Ungdomarna tränade fotboll när de överraskades av ett skyfall och tog skydd för regnet under några träd. Åtta av dem skadades när blixten slog ner och fick föras till sjukhus.

Tre av pojkarna bedömdes inledningsvis ha mycket allvarliga skador. En av dem kunde dock lämna sjukhuset redan nästa dag, medan de övriga två vårdats för allvarliga skador.

Blixtnedslaget på Lidingö

Lämnat intensiven

Under onsdagen uppger Karolinska sjukhuset att pojkarna mår bättre.

”Två patienter vårdas fortfarande på Karolinska universitetssjukhuset efter torsdagens blixtnedslag på Lidingö. Patienterna har inte längre behov av intensivvård”, skriver Kristofer Nathorst-Böös, biträdande överläkare och sektionschef för barnneurologi på Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska universitetssjukhuset, i en kommentar.

Intensivt åskoväder

Enligt SMHI slog minst 100 blixtar ner på Lidingö inom loppet av en knapp timme. I Stockholmsområdet ska det rört sig om runt 900 blixtnedslag.

Ingen varning hade utfärdats i samband med ovädret.

Lidingö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s genomgång av torsdagens blixtnedslag i videon. Foto: SVT/Marco Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blixtnedslaget på Lidingö

Mer i ämnet