Martin Malmberg Rinkebyskolan rektor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Malmberg, rektor på Rinkebyskolan, berättar att deras insatser mot narkotikaförsäljning på skolgården varit lyckade. Hör vad de gjort i videon ovan. Foto: Emanuel Silva/SVT

Tidigare problem med droghandel – skolans åtgärder lyckade

Uppdaterad
Publicerad

För några år sedan hade Rinkebyskolan problem med narkotikaförsäljning på skolområdet efter lektionstid. För drygt 1,5 år sedan vidtogs särskilda åtgärder för att bli av med drogförsäljarna. Skolans rektor Martin Malmberg konstaterar att insatserna varit mycket lyckade.

– Jag vet inte var narkotikahandeln befinner sig i dag men den finns i alla fall inte runt Rinkebyskolan och det är jag nöjd med, säger han.

Starta klippet för att höra mer om det högfrekventa ljudet som fått bort droghandeln från skolan.

Ljudlarm på skolor och förskolor

• Inom Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning finns ett 30-tal förskolor.

• Sex av dessa förskolor har installerat ljudlarm. Bland de skolor som finns i området är det endast Rinkebyskolan som installerat ljudlarm.

• I nuläget finns det inga planer på att fler skolor eller förskolor ska använda sig av högfrekvent ljud. Detta eftersom det inte finns något behov av det.

Källa: Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning/SISAB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2023

Mer i ämnet