Moderaten Staffan Tjörnhammar blir ny gruppledare i Norrtälje. Bilden till höger visar honom när han svarade med tystnad i TV för två år sedan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han blev svarslös efter kritisk fråga i TV men blir nu Moderaternas starke man i Norrtälje. Hör Staffan Tjörnhammar (M) berätta om tystnaden och det nya uppdraget. Foto: Tomas Blideman

Ny roll för Norrtäljes ”tyste man” – Tjörnhammar (M) blir ny gruppledare

Uppdaterad
Publicerad

Först blev han rikskändis när han tystnade i TV – sedan hoppade han av yrkespolitiken. Men på måndag kliver Staffan Tjörnhammar tillbaka in i den politiska hetluften, när han blir Moderaternas nya oppositionsråd och gruppledare i Norrtälje kommun.

– Jag känner mig taggad, säger Staffan Tjörnhammar (M).

För två år sedan var Staffan Tjörnhammar (M), vice ordförande i kommunstyrelsen i Norrtälje. Men en fråga från SVT:s reporter om politikernas stora lönehöjning, gjorde honom svarslös i TV och klippet blev viralt. Två veckor senare valde Staffan Tjörnhammar att lämna sin roll.

– Mitt samhällsengagemang försvann inte. Jag lämnade yrkespolitiken men fortsatte som fritidspolitiker och satt i kommunfullmäktige.

Moderaternas nye gruppledare

På måndag blir hans nya roll att leda moderaterna i Norrtälje. Under de kommande två åren ska han hålla i arbetet med att ta fram en ny politisk vision med fokus på skola, näringsliv och samhällsbyggnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.