Tvådelad bild. Till vänster: Droger som hittats vid Ekensbergsskolan. Till höger: Rektor Kristina Bergström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se drogerna som hittades vid skolan och hör rektor Kristina Bergström om fynden de ofta gör på måndagar. Foto: SVT

Nytt knarkfynd vid skola i Solna – rektorn vill sätta upp övervakningskameror

Uppdaterad
Publicerad

Återigen har skolelever hittat droger i buskarna vid Ekensbergsskolan i Solna. Nu vill rektorn sätta upp övervakningskameror på skolan.

– Med kameror hoppas vi kunna hjälpa polisen få fatt i de som använder skolområdet att ta droger på, och kanske även de som planterar droger här, säger rektorn Kristina Bergström.

Det var i måndags som några elever på Ekensbergsskolan, som är en skola från förskoleklass till årskurs 6, hittade en påse med droger i buskarna på baksidan av skolan.

– Den var inte så väl gömd, den låg bakom en sten, berättar Kristina Bergström.

Inte första gången

Påsen innehöll bland annat cannabis och tramadoltabletter. Och det är inte första gången som droger hittas just i det här området på skolan, som består av vildvuxna buskar och träd.

– I våras hittade vi marijuana, en större mängd jämfört med det vi hittade nu. Och vi har även hittat droger i en brunn som någon antagligen stoppat ner för avhämtning, säger Kristina Bergström.

Vill se övervakningskameror

Skolans teori är att det är personer som uppehåller sig på och vid skolan utanför skoltid som har gömt drogerna där. Så nu kommer rektorn Kristina Bergström ansöka om att sätta upp övervakningskameror.

– Jag vill ha kameror här på baksidan av skolan. Det är ett område för lärarna på dagtid, på kvällarna har ingen någonting att göra här, så jag tycker det skulle vara okej med kameror här.

Hur lång tid det tar innan kameror kan vara på plats kan Kristina Bergström inte svara på.

– Men jag hoppas det går snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.