Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Bevisningen är så pass stark att domstolen håller med oss”, säger åklagare Mats Ihlbom. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Två unga har häktats för inblandning i morden i Tullinge och Västberga

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer under 18 år har häktats för inblandning i dubbelmordet i Tullinge och mordet i Västberga förra veckan. Båda är hemmahörande i Stockholm. Sedan tidigare är en 16-åring från Linköping häktad misstänkt för att ha utfört de tre morden.

Det var natten till i fredags som två kvinnor sköts ihjäl i en villa i Tullinge i Botkyrka. Natten innan sköts en man ihjäl i Västberga i Stockholm, också det i en villa.

På tisdagseftermiddagen häktades två personer, båda under 18 år, för inblandning i samtliga mord. Den ena personen är häktad för att ha anstiftat både dubbelmordet i Tullinge och mordet i Västberga – och är dessutom häktad för anstiftan av försök till två mord i Västberga eftersom en kvinna och ett barn blev skadade vid skjutningen.

Den andra personen är häktad för medhjälp till mord i båda skjutningarna och medhjälp till försök till två mord i Västberga.

– Vi utreder kopplingar till andra våldsdåd och vilka konflikter som kan ligga bakom gärningarna”, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.

Båda misstänks dessutom för grovt vapenbrott. De nekar till brott.

Hör åklagare Mats Ihlbom i videon ovan.

16-åring häktad sedan tidigare

Redan under måndagen häktades en 16-åring misstänkt för att ha utfört de tre morden. Även han nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren om den häktade 16-åringen. Foto: Blåljusbilder/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.