Ägaren om nattens explosion: Jag är chockad

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till den butik som under natten drabbades av en explosion uppger att det inte funnits några hot mot butiken tidigare. Samtidigt uppger polisen att en teknisk undersökning av platsen ska göras under dagen.

Muhammad Ubaid driver den butik som låg närmast nattens explosion. Han är på plats vid förödelsen när SVT Uppsala når honom på telefon. Han är märkbart tagen.

– Jag är lite chockad. Jag har ingen aning om vad som hänt faktiskt. Jag lämnade butiken igår kväll och då var det två medarbetare kvar som skulle låsa och stänga, säger han.

Explosionen vid Kvarntorget

Finns det någon hotbild mot dig eller butiken?

– Nej, det har inte varit några problem alls tidigare, säger han.

Larmet kom vid klockan 23.30 på tisdagskvällen. Byggnaden skadades liksom flera bilar som stod på parkeringen utanför.

Återvinningsrum

Ubaids teori är att något kan ha hänt med den kartongpress som står i anslutning till det återvinningsrum där explosionen ska ha ägt rum.

– Polisen arbetar på nu och vi gör som de säger, säger han.

Hur stora skadorna på butiken är i nuläget är svåra att säga.

– Först och främst inväntar vi besked från polisen om när vi kan öppna igen, säger han.

Ska höra vittnen

Från polisens sida går nu utredningen vidare. Under dagen väntas en teknisk undersökning av platsen göras. Eventuella vittnen ska också höras under dagen.

Polisen har ingen gripen eller misstänkt för explosionen, och fortfarande vet man inte vad som exploderade.

– Vi rubricerar händelsen som mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse. En anmälan gällande grovt vållande till kroppsskada är också gjord, efter en att person skadats, säger Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Personen ska under natten ha fått vård av ambulans. Akademiska sjukhuset uppger dock att ingen person i nuläget på sjukhuset ska vårdas i koppling till nattens dåd.

Skadeläget på den personen?

– Det ska röra sig om lindriga skador, säger Lisa Sannervik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen vid Kvarntorget

Mer i ämnet