”Tur att ingen skulle till p-automaten”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Jansson och flera andra bilägare möttes av spräckta bilrutor, lampor som förstörts och dörrar som var svåra att stänga. Explosionen vid Kvarntorget rör upp känslor

– Varför min bil, varför ska det här drabba mig? Jag är oskyldig.

Sara Saleh och hennes vän Lasse Svedlöf inspekterar bilen som stått parkerad vid Kvarntorget under natten.  Runt bilen ligger bråte och glassplitter. Rutan har spräckts och lampor slitits bort. Det är upprörda känslor medan arbetet pågår.

Explosionen vid Kvarntorget

Bilar tog skada

Bilen bredvid ägs av Linda Jansson. Hon har jobbat natt och ska ta sig hem. Bilrutan har fått skad

Linda Jansson fick bilrutan förstörd. Hon är lättad över att ingen verkar ha blivit allvarligt skadad i samband med explosionen. Foto: SVT

or, men i övrigt verkar det inte röra sig om några större skador, trots att fordonet stått bara ett trettiotal meter från platsen för explosionen.

– Tur att ingen skulle till p-automaten vid tiden för explosionen, den ligger ju precis bredvid, säger Linda Jansson och pekar mot högarna av bråte och p-automaten.

Tryckvågen har slitit sönder, vridit till och vecklat in. En vagn som troligtvis använts för att köra varor i har knycklats till och farit ut utanför avspärrningarna.

”Det känns inte tryggt här”

Linda Jansson berättar att hon helst inte ställer bilen här.

– Det känns inte tryggt här, och det gäller föresten flera andra ställen i Uppsala.

Sara Saleh är ledsen över att fått sin bil skadad, men mest är hon arg och förbannad på samhällsutvecklingen.

– Skadorna på bilen är en pissgrej i det stora hela, säger hon innan hon hoppar in och kör i väg på cykelvägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen vid Kvarntorget

Mer i ämnet