Erik Pelling i stadshuset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Hör kommunen reagera på pendlaren Sophie Helin som blivit tvungen att flytta ifrån Uppsala på grund av problemen med tågen. Foto: Kristian Östlund/SVT

Erik Pelling (S) efter SJ:s besked om Uppsalapendeln: ”Ett kraftigt bakslag”

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala är en stad där många pendlar till Stockholm och då är det nödvändigt att kunna lita på tågen. Efter alla förseningar och inställda avgångar fick pendlaren Sophie Helin nog och valde att flytta ifrån Uppsala.

– Jag vill att alla som älskar Uppsala ska ha möjlighet att bo här och då måste man kunna lita på tågen, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S).

Den utveckling som tågtrafiken tagit den senaste tiden är oroväckande menar Erik Pelling (S).

I augusti kom beskedet att SJ att lägger ner Uppsalapendeln i december – den viktiga pulsådern mellan Uppsala och Stockholm.

Pendling i Uppsala län

– Det här är ett kraftigt bakslag att SJ nu väljer att lämna den här sträckan, säger Erik Pelling (S).

Pendlaren Sophie Helin väljer att sälja lägenheten i Uppsala då hon inte längre känner att hon kan bo kvar på grund av alla förseningar och inställda avgångar. Och uppe på det osäkerheten kring vad som händer efter SJ-beslutet.

– Det är ett vittnesmål jag inte vill se fler av utan tvärtom vill man ha en utveckling där fler känner att i Uppsala kan man bo och i Uppsala kan man lita på tågen, säger Erik Pelling (S).

I klippet: Se kommunstyrelsens ordförande reagera på pendlarsituationen och hör vad Uppsala kommun kan göra åt problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pendling i Uppsala län

Mer i ämnet