Domstolen avgör om kritiserade Trendtaxi tar över servicetrafik

Uppdaterad
Publicerad

Ska det tidigare hårt kritiserade taxibolaget Trendtaxi återigen köra färdtjänst och sjukresor i Värmland? Avgörandet ligger i domstol.

Fyra konkurrerande taxibolag vill stoppa Trendtaxi från att ta över servicetrafik i Värmland igen.

Mattias Bergh, trafikdirektör vid Region Värmland, säger att han inte kan se att det funnits grund att säga nej till Trendtaxi.

– Men det får ju rätten ta ställning till.

För Region Värmland handlar det om minskade kostnader för servicetrafiken i länet på cirka 20 miljoner kronor per år jämfört med idag om förvaltningsrätten inte river upp tilldelningsbeslutet.

Stoppades efter SVT:s avslöjande

2020 stoppade Värmlandstrafik bolaget Trendtaxi från att köra servicetrafik i Värmland. Man anklagade bolaget för avtalsbrott. Bland annat efter SVT Värmlands avslöjande om att Trendtaxi fått sina trafiktillstånd indragna.

Nu har en ny upphandling gjorts och Trendtaxi har återigen tilldelats färdtjänst och sjukresor, 57 av 89 bilar ska köras av bolaget från 1 september nästa år, enligt Värmlandstrafiks tilldelning.

Nu är det förvaltningsrätten som avgör om Trendtaxi gör comeback när det gäller servicetrafiken i Värmland.

Vi söker ansvariga på Trendtaxi för kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.