Som 17-åring kom han till Karlstad och ganska direkt rånade han en kiosk. Samtidigt blev narkotikamissbruket och misären allt värre.
– Jag träffade min stora kärlek som var amfetaminet, berättar han.
Jobbat i Arvika
Vi träffar Peter ”Peppe” Eriksson i pingstkyrkan i Borås, där han nu jobbar som pastor sedan några veckor tillbaka.
De senaste åren har han sett som sin livsuppgift att hjälpa andra som fastnat i missbruk. Fram till helt nyligen i Arvika.
I klippet berättar om livet som narkoman och hur han tog sig ur drogträsket.
Hjälp vid drogmissbruk
Om du behöver hjälp eller behandling för narkotikamissbruk finns flera ställen du kan vända dig till. Här är några exempel:
Droghjälpen: Hit kan du ringa anonymt för att få råd och stöd. Du kan välja att vara anonym. Tjänsten är kostnadsfri och drivs av Beroendecentrum Stockholm. Ring 020-91 91 91.En hälsocentral eller en ungdomsmottagning. Elevhälsan, studenthälsan eller företagshälsovården, beroende på om du går i skolan, studerar eller jobbar. En förening som stöttar personer som använder droger, till exempel Anonyma Narkomaner.En särskild mottagning för personer som behöver hjälp med missbruk. Om det är akut, till exempel om du har tagit en överdos, ska du alltid ringa 112.VärmlandFörsta linjen unga är en mottagning dit du kan vända dig för att prata om hur du mår och du är mellan 6-20 år. Mottagningen finns på flera platser i länet och nås via 1177.Nexus är Karlstad kommuns öppenvårdsmottagning som vänder sig till dig som är upp till 25 år och har problem med alkohol, andra droger eller spelmissbruk. Enbart för de som bor i Karlstad kommun. Nås via Karlstad kommuns växel 054/540 00 00.