Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till en skola där ett barn hade fastnat med benet mellan två stenar på torsdagsmorgonen. Foto: Emmy Ottosson/SVT

Skolbarn fastnade med ben mellan stenar – kom loss med hjälp av matolja

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn på en lågstadieskola i Kortedala fastnade med benet mellan två stenar under torsdagsförmiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans kom till platsen strax efter klockan 09 och vid 10.30 avslutades insatsen.

– Vi har fått loss barnet med hjälp av matolja, säger Richard Brännström på räddningstjänsten till SVT Nyheter Väst.

Ett barn på en lågstadieskola i Kortedala i Göteborg fastnade med benet mellan två stenar vid strax efter klockan 09 på torsdagsförmiddagen.

– Det är ett barn som klämt ett ben mellan två stenar och räddningstjänsten är där för att få loss barnet. Vi är också på plats från polisen och en ambulans är skickad till förskolan, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr vid klockan 10 till SVT Nyheter Väst.

Vet du något om skadeläget för barnet?

– Jag har ingen uppfattning om hur allvarligt det är och ska inte spekulera i det, säger Fredrik Svedemyr.

Vid 10.30 avslutades insatsen på platsen.

– Ett barn fastnade i en klippskreva, men vi fick loss barnet med hjälp av matolja och det är inga allvarliga skador, sa Richard Brännström på räddningstjänsten till SVT:s reporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.