En man misshandlades allvarligt i en lägenhet. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Man i 60-årsåldern misshandlades svårt – två nya anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man misshandlades allvarligt i en lägenhet i Alingsås under långfredagen. De fyra personer som greps samma dag har släppts under helgen, men två nya personer har anhållits.

Läget för mannen i 60-årsåldern som misshandlades under en fest är fortfarande allvarligt. Mannen har livshotande skador och vårdas på sjukhus. Fyra personer, tre män och en kvinna, har suttit anhållna misstänkta för synnerligen grov misshandel, men släpptes  i går.

– De är frisläppta, men samma dag greps en annan person som misstänks för synnerligen grov misshandel och ytterligare en person sitter anhållen för skyddande av brottsling, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens enhet för grova brott.

Varför släpptes de fyra personerna?

– De fyra andra har lämnat en berättelse om deras uppfattning av vad som har hänt. Utifrån deras berättelser och den tekniska undersökningen bedömde vi att de inte kan försvåra utredningen när de släpps, men misstankarna om brott kvarstår.

Försök till mord

Mats Axelsson misstänker att brottsrubriceringen kan ändras, men det beror på vilken information som finns att tillgå gällande mannens skador.

– Vi kanske måste omrubricera det hela. Det skulle kunna handla om försök till mord, men vi vill ha mer fakta om vad sjukvården gör för bedömning av skadorna.

Ringde själv in

Polisen har ännu inte en helt komplett bild över vad som egentligen har hänt. Den misshandlade mannen ringde själv och larmade polisen. Under samtalet hördes hög musik i bakgrunden och mannen uppgav att lägenheten var sönderslagen. När polis och ambulans kom till platsen var det tydligt att det varit fest i bostaden.

Vet ni hur det gick till när misshandeln ägde rum?

– De som sitter anhållna har bara haft ett kort förhör och den tekniska undersökningen fortgår under dagen i dag. Det stämmer att det har varit en fest. Resten får vi avvakta att berätta om.

Under dagen kommer det att bli förhör med de som sitter anhållna för att ge underlag för en åklagare om någon ska häktas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.