Misstänkt farligt föremål i Bergsjön var lampa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på torsdagskvällen till en bostadsadress i Bergsjön i Göteborg efter larm om ett misstänkt farligt föremål. En patrull kunde snabbt konstatera att det rörde sig om en lampa.

Larmet kom strax före klockan nio på torsdagskvällen efter att en privatperson uppfattat att det fanns ett farligt föremål i anslutning till en bostad i Bergsjön.

– När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det inte var något farligt föremål, utan en lampa, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Polisen hade hunnit påbörja arbetet med att säkra platsen och upprätta ett säkerhetsavstånd till det misstänkt farliga föremålet.

Extra vaksamma

Det har tidigare förekommit flera explosioner i anslutning till trappuppgångar vid bostäder i Göteborg.

– Det kan göra att människor är lite extra vaksamma och försiktiga. Men det är väl bra att man ringer om man är osäker, säger Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.