Landvetter, köer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Störningar på Landvetter efter it-problem – långa köer och strul på flygplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Försenade avgångar, störningar vid incheckningen och långa köer. Landvetter drabbades under fredagen av de globala it-störningar som bland annat har ställt till det för resenärer.

– Vi har väntat minst två och en halv timme, säger resenären Valentina Reimbert.

Under fredagen pågår globala it-störningar och bland annat är Swedavia Airports drabbat. Under dagen har det bland annat varit störningar vid incheckningen hos vissa flygbolag. Även flera flyg är försenade.

När SVT var på plats på Landvetter flygplats under förmiddagen var det långa köer och vad många upplevde som strul på flygplatsen.

Valentina Reimbert och Gun Reimbert kunde inte komma åt sina flygbiljetter på grund av it-strulet.

– Vi har väntat minst två och en halv timme, säger Valentina Reimbert.

Swedavia bekräftar

”Det finns för närvarande IT-problem som orsakar störningar i incheckningen hos vissa flygbolag på Swedavias flygplatser som kan leda till vissa förseningar. Vi hänvisar resenär som har frågor om sin resa till sitt respektive flygbolag eller researrangör” skrev Ellen Laurin, tf presschef på Swedavia i ett mejl till SVT vid lunchtid.

Vid 14.30-tiden meddelar Swedavia att vissa flygbolag fortfarande har störningar som i en del fall leder till förseningar. I allmänhet ska det inte vara någon större påverkan på flygtrafiken.

Texten uppdateras.

Gun Reimbert och Valentina Reimbert påverkas av it-problemen på Landvetter. Foto: Alfred Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.