Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Björklöven vann toppmötet

Serieledande Björklöven tog emot tabelltvåan BIK Karlskoga inför fullsatta läktare i ishallen på Teg. Ett självsäkert Björklöven lät aldrig gästerna komma in i matchen som slutade 5-1.

Första perioden kantades av utvisningar, det var främst gästerna som fyra gånger fick spendera tid på botbänken. Björklövens powerplay fick dock inte hål på en storspelande Tim Juel i Karlskogas mål. Istället kom 1-0 genom Brian Cooper när Björklöven spelade i numerärt underläge.

Utökar i andra

I den andra perioden fortsatte Björklöven att hålla gästerna på avstånd. Efter halva perioden spelad utökade Alex Hutchings ledningen till 2-0 efter framspelning av Vesel och Larsen. Strax där efter var det Alexander Wiklunds tur att skriva in sig i målprotokollet när han satte 3-0 efter en fin framspelning av Fredric Andersson.

Hutchings tvåmålsskytt

I den tredje fortsatte hemmalaget att ånga på. Efter drygt sju minuter, i spel fyra mot fyra, serverar Alex Hutchings åt Zach Palmquist som stänker in den i bortre krysset, 4-0. Två minuter senare är det ombytta roller, i ett tre mot ett-läge serverar Palmquist pucken till Huchings som sätter 5-0, sitt andra för kvällen.

Med sju minuter kvar reducerar Karlskoga efter en felpass av Alexander Deilert som friställer Fredrik Forsberg som gör mål på sin egen retur. Närmare än så kom aldrig Karlskoga, matchen slutade 5-1.

Åtta poäng

Björklöven forstätter toppa Hockeyallsvenskan och har åtta poäng ner till Modo som i och med kvällens resultat (6-3 mot Almtuna) går förbi Karlskoga i tabellen.