Kenneth Nordgren blir ny kyrkoherde för Umeås församlingar. Foto: Svenska kyrkan

Han blir Umeås nya kyrkoherde

Publicerad

Kenneth Nordgren har utnämnts till den blivande kyrkoherden för alla Umeås församlingar efter den kommande sammanslagningen.

Beslutet togs under kyrkonämnden på tisdag kväll, och Kenneth Nordgren tillträder 1 januari 2014. Just nu är han kyrkoherde för Umeå stadsförsamling, men Svenska kyrkan i Umeå ombildas till nästa år och blir ett enda gemensamt pastorat.

Nordgren blir därmed chef för 200 medarbetare och får ansvar bland annat för att leda arbetet och utveckla det nya storpastoratet.

– Jag är glad över förtroendet att få gå in i en ny och större roll som kyrkoherde. Det är ett utmanande uppdrag som är både uppmuntrande och uppfordrande att få. Jag ser med spänning fram emot att få vara med om att föra samarbetet för Svenska kyrkan i Umeå mot en tydligare helhet som ska rymma en stor mångfald, säger Kenneth Nordgren i ett pressmeddelande.

De sex församlingarna har närmare 70 000 medlemmar vilket motsvarar 72 procent av invånarna samt cirka 200 anställda.

Svenska kyrkan i Umeå idag

Består av sex församlingar med nära 70.000 medlemmar:

Tavelsjö församling

Tegs församling

Umeå landsförsamling

Umeå Maria församling

Umeå stadsförsamling

Ålidhems församling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.