• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Tre länsbor att hålla koll på under de olympiska spelen i Paris. Foto: SVT

Här är västerbottningarna att hålla koll på i OS 2024

Publicerad

I kväll invigs sommar-OS i Paris och det finns flera deltagare med koppling till Västerbotten. Länsidrottschefen Niclas Bromark ser mest fram emot handbollen.

– Jag tycker den är nummer ett! säger han till SVT.

Handbollslagets lagkapten heter Jamina Roberts och har rötterna i Hörnefors, vilket är en av förklaringarna till att Niclas Bromark lyfter fram just den sporten.

På friidrottssidan kan man heja på Vanessa Kamga som tävlar i diskus, och kommer från Vilhelmina. I bordtennis tävlar Anton Källberg som bland annat har morföräldrar i Robertsfors, och den assisterande tränaren Jon Persson kommer från Norsjö.

Guldhopp i beachvolley

Men det största OS-guld-hoppet är nog ändå David Åhman från Umeå som tävlar i beachvolley tillsammans med partnern Jonatan Hellvig. De listas av SVT:s expert Jacob Hård som ett av de fem största svenska guldhoppen.

– David Åhman är en fin representant för länet. Beachvolley är roligt att kolla på, säger Niclas Bromark.

Åhman/Hellvig har sin första match i gruppspelet på lördag 15.00 mot Australien.

OS i Paris 2024

Eric • Batten förtjänar naturligtvis sin medalj. Glad att man fattade ett vettigt beslut, och stolt över den svenska delegationen som inte lämnar protest.

Överblick

Pinnat inlägg

Kan även tipsa om OS-magasinet som gick i SVT1 och i Play ikväll. Går att titta på i efterhand. Truls Möregårdh gäst i studion!

Nu är det dags att runda av den här chatten. Tack så mycket för att ni varit med oss under detta OS. Många härliga minnen har vi skapat!

På återseende, ha det så bra!

JT • Vemodigt att de nu är slut, tack för allt Erik och SVT-gänget fantastiska ni varit dessa 18 dagar, nu stänger vi igen!🇸🇪❤️

Vilket datum startade Paralympics

Tack så mycket för att du varit med.

Alex • Tack själv!!

Rebecca • @Hatte51: är det, dags FÖR 1994—låten?

JA!

Yowie • Tack och godnatt. J'aime Paris..

Anna • Tack för ett lysande jobb! Och tack för möjligheten att s a s kolla ihop!

Tack för du varit med!

Adde • tack för fantastiska dagar under detta os GRYMT JOBBAT

Tack för att du varit med oss!

R8 • Fasen, vad tomt det kommer bli. Bra jobbat, Paris !

Li • Tack för ikväll!

Tack själv!

Jacob Hansen • ...och sen är det Los angeles, i 2028, 44 år efter förra gången, i den staden!! Snälla dej, ERIK, och alla er andra på SVT, jag måste få tackar er för de senaste två veckerna med en helt enkelt briljant rapportering från spelen!! Återigen, många tackar!! Hej från mej, i Nord-Norge...

Tack för att du varit med!

Deltagare i OS med rötter i Västerbotten

Friidrott: Vanessa Kamga, diskus

Bordtennis: Anton Källberg, singel och lag

Beachvolley: David Åhman, i lag med Jonatan Hellvig

Handboll: Jamina Roberts, lagkapten

Källa: Västerbottens idrottsförbund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet