En person står i förgrunden iklädd en grön jacka, med en industriell anläggning i bakgrunden. Anläggningen ser stor ut och omfattar flera strukturer och skorstenar, omgiven av ett arbetarområde med stängsel och ett grusigt underlag. Himlen är mulen, vilket ger en dyster atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson besökte Northvolt under tisdagen: ”Vill höra om förhandlingarna”. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

IF Metalls ordförande på besök vid Northvolt: ”Många känner oro”

Publicerad

Batteritillverkaren Northvolt meddelade för drygt tre veckor sedan att de planerar att varsla 1 000 anställda vid fabriken i Skellefteå. Under tisdagen besökte IF Metalls förbundsordförande batterifabriken.

– Det är väntans tider och många känner oro, säger Marie Nilsson.

Besöket sker precis samma dag som beskedet kom att ett av Northvolts dotterbolag, Northvolt Ett Expansion, begärts i konkurs.

Hon beskriver att många medlemmar känner oro kring sina jobb, då förhandlingarna kring uppsägningarna fortfarande pågår.

– Det här är ju oerhört viktigt och mycket större än Skellefteå – att vi har kvar en batteriproduktion i Sverige, säger Marie Nilsson på IF Metall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris för Northvolt

Mer i ämnet