Nyheter från dagen: 16 oktober

Publicerad

Här är några av nyheterna från Västerbottens län onsdag den 16 oktober.

En delad bild som visar en person i förgrunden med en färgglad nyckelband och en mörk klädsel, samt en byggplats i bakgrunden. Byggplatsen har flera arbetare i gula västar och anläggningsmaskiner, med en stor byggnad under konstruktion och ett stängsel som delvis blockerar vyerna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På onsdagen stod det klart att över 400 tjänstemän och ingenjörer sägs upp från Northvolt i Skellefteå. Även i Stockholm och Västerås förlorar tjänstemän jobbet. Foto: Patrik Samuelsson, SVT
En delad bild som visar två olika scener. Den vänstra sidan visar en stor byggnad i brand, med flammor och rök som stiger upp från taket, medan den högra sidan visar en brandman i hjälm och skyddskläder. Marken framför byggnaden är gräsbevuxen och det finns en brandslang synlig på marken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar ägaren Joakim Engwall som var med i släckningsarbetet om branden. Foto: Privat, SVT
En man står vid vattnet i en dimmig miljö, med en bro som sträcker sig över en lugn älv i bakgrunden. Området omges av träd med höstliga färger, och en annan person kan ses fiska längre bort vid vattenkanten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Trafiken skulle ha rullat för tre år sedan” – se SVT:s reporter Tommy Forsgren berätta om kostnaderna för broraset. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.