Nyheter från dagen: 17 oktober

Publicerad

Här är några av nyheterna från Västerbottens län onsdag den 17 oktober.

Resterna av en nedbrunnen byggnad med kollapsade takdelar och rök som stiger upp i luften. I bakgrunden syns en tegelpipa och dimma som skapar en dyster atmosfär. Markytan är ojämn och det finns brända rester av material runt omkring.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad som finns kvar efter storbranden i Borgafjäll. Foto: Evelina Hellström
En person står vid en sjö i ett naturskönt område, med en klädd i en beige jacka. Bakgrunden visar en lugn sjö och tallar som sträcker sig mot en fjärran kulle i horisonten. Landskapet är präglat av höstfärger och en mjuk ljusning från solen som går ner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tror att vi kommer få rätt” – hör vd:n för gruvbolaget om beskedet att Bergstaten säger nej till att öppna gruvan i Stekenjokk men ja till att gå vidare med gruvplanerna Levi, i närheten av Stekenjokkfyndigheten. Foto: SVT
En delad bild med två sektioner. Den vänstra delen visar Ellen Östman i en träningsdräkt, del av en sportgrupp, i en träningslokal. Den högra delen visar en brottningsmatch mellan två utövare på en matta, med flera personer som observerar i bakgrunden. Båda sektionerna har en sportig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ellen finslipa formen inför VM Foto: SVT/ Stefan Brännström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.