En delad bild som visar två scener. Till vänster syns en Jonas Lundström i kostym som står framför en vägg. Till höger är tre personer, Jonas Lundström, Kristina Alvedal och Ebba Busch samlade vid ett bord med dokument och ett vattenglas, där en av dem står framför en svensk flagga. Den övergripande tonen är professionell och officiell.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den nye industrisamordnare svara på tre frågor kring läget för den gröna omställningen av industrin. Foto: Calle Elfström/SVT

Regeringen utser ny industrisamordnare – Jonas Lundström om uppdraget: ”Ingen grön bubbla”

Publicerad

Regeringen utsåg på onsdagen Jonas Lundström som ny industrisamordnare. Han bor i Luleå men har under många år pendlat till ett jobb som näringslivschef hos Region Västerbotten.

– Men fokuset nu är hela riket. Och ska det representeras är det bra om det finns någon härifrån, säger han.

Från och med onsdagen finns alltså två industrisamordnare med fokus på grön omställning utsedda av regeringen. Den andra är Kristina Alvendal som tidigare arbetat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd för Stockholms stad.

– De ska stresstesta det byråkratiska Sverige för att få upp tempot, säger energi och näringsminister Ebba Bush.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.