Anton Ohlsson, Graninge i en svart tröja och blå keps. Han svår vid motorhuven på en vit bil med högra handen på sin mobiltelefon. I bakgrunden syns växtlighet på en gård med ett rött hus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Anton Ohlsson om hur det gick till när den självlarmande mobilen skapade panik hos hans föräldrar. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Antons telefon larmade falskt om bilolycka i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Larmet räddningstjänsten fick in handlade om en bilolycka som inträffat i Sollefteå kommun. Men larmet var falskt – det visade sig att Anton tappat sin mobil i marken, som sedan larmat på egen hand.

Händelsen orsakade stor oro hos Antons närstående, som fick ett sms om att han varit med om en olycka.

Det var Tidningen Ångermanland som först berättade om det falska larmet. Upprinnelsen till hela den dramatiska uppståndelsen var att Anton hade lagt ifrån sig telefonen på bilens motorhuv.

När han körde iväg hade han glömt att han lagt ifrån sig mobilen.

Efter en stunds körande hände förstås de oundvikliga – mobilen gled av motorhuven och i samband med att den landade hårt på marken utlöstes ett automatisk nödlarm.

Vad säger du om den här larmfunktionen på mobiler?

– Ja, den är väl egentligen bra, men den kanske borde justeras lite, tycker Anton Ohlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.