William Ryr. David Bennett. De står på en åker och ser glada ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Härnösandsbon William Ryr och David Bennett brinner båda för närproducerade livsmedel. Hör om deras förhoppningar med appen. Foto: Ylva Holmgren/SVT

App för närproducerad mat lanseras snart med start i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Att handla närproducerade livsmedel via sociala medier har gjort det enklare för producenterna att kunna sälja utan mellanhänder.

Inom kort lanserar ett företag i Härnösand en app som ska göra det ännu lättare både för producenterna men även för köparna.

William Ryr från Härnösand och hans kompanjoner har ett intresse för hållbara nätverk och hållbart producerade råvaror. Det var det intresset som utmynnade i en digital handelsplattform.

– Vi kom på det här konceptet under pandemin och nu med kriget i Ukraina som har påverkat leveranskedjor. Nu finns det ett läge att ta vara på folks medvetande kring de här problemen, säger William Ryr som är vd för företaget Virvelvind.

Häng med till en åker i Härnösand och hör William Ryr berätta om den kommande appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.