Bild på Sollefteå kommuns inlägg om sagostunden på facebook och en bild på kommunens kommunikationsstrateg Majed Safaee.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Spårade ganska snabbt ur” – hör Majed Safaee på Sollefteå kommun om den hårda tonen i kommentarsfältet om sagostunden. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Efter kommentarer på sociala medier – Sollefteå kommun överväger polisanmälning

Uppdaterad
Publicerad

När Sollefteå kommun på sin facebooksida gjorde reklam för en kommande sagostund på biblioteket var det flera som lämnade negativa kommentarer kring inlägget. Två av dem var av sådan karaktär att kommunen nu utreder om kommentarerna ska polisanmälas.

Det var under Regnbågsveckan nyligen som ”Bland drakar och dragqueens” turnerade i länet och läste sagor, sjöng och dansade. För att lyfta arrangemanget valde Sollefteå kommun att tipsa om det på sin Facebooksida.

– Ganska snabbt började det rulla in en massa kommentarer. Till en början en normal diskussion med olika åsikter men det spårade snabbt ur och blev en helt annan ton, säger Majed Safaee som är kommunikationsstrateg på Sollefteå kommun.

”Kanske ett lagbrott”

Åsikter byttes ut mot ogrundade påståenden och helt andra ämnen än själva sagostunden hamnade i fokus. Innan Majed tog beslutet att stänga av möjligheten att kommentera inlägget upptäckte han hade åtminstone ett par kommentarer som var så pass grova att de nu kan bli föremål för rättslig prövning.

– Vi tar väldigt sällan bort kommentarer eller censurerar men i den här långa diskussionen fanns två kommentarer som vi kände var på gränsen och kanske ett lagbrott.

Hör mer om kommunens planer på att polisanmäla i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.