Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Berättelserna är så som de lämnat under förhör” – i videon kan du höra åklagaren Jens Göransson berätta bland annat om de åtalades berättelser. Foto: Nanny Lögdal, SVT

Efter mordförsöken i Sidsjö – åklagarsidan yrkar på fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

13 förhandlingsdagar i Attunda tingsrätt är avklarade.

Nu yrkar åklagarna på fängelsestraff efter misstänkta mordförsöken i bostadsområdet Sidsjö i Sundsvall i somras.

Totalt åtalades tolv personer för en rad olika brott, även målsägandena i fallet var åtalade för brott. En av de inblandade var vid tillfället för brottet för ung för att åtalas.

Under tisdagen avslutades rättegången i Attunda tingsrätt och där yrkade åklagarna Jens Göransson och Hanna Flordal på fängelsestraff.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

– Den vi yrkade lägst på var två års fängelse, och de som var högst yrkade vi på 14 års fängelse. Plus att de allra yngsta yrkade vi på sluten ungdomsvård, säger åklagaren Jens Göransson.

Villaägare i Sidsjöområdet larmade

Det var i början på juli som två unga killar sökte hjälp, svårt blödande, i ett hus i Sidsjöområdet i Sundsvall. Villaägaren larmade ambulans och polis – och killarna fördes till sjukhus, där de vårdades för sina skador.

De unga killarna hade förts bort, misshandlats svårt i ett par timmar och lämnats för att dö.

En tredje tonårspojke ska, enligt åtalet, också ha misshandlats och påträffades vid en kyrkogård i stadsdelen Skönsmon i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet