krog i centrala sundsvall – företrädare för SCA och PTL

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vd:n för kinesiska PTL med medarbetare träffar SCA-toppar vid en middag i centrala Sundsvall – men från PTL:s sida hävdas det bestämt att mötet bara handlade om att presentera projektet i Torsboda Foto: Sara Carlzén

Här äter PTL och SCA affärsmiddag i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

PTL:s vd och Europachef är i Sundsvall.

De senaste dagarna har de bland annat haft en affärsmiddag bakom fördragna draperier med nyckelpersoner från SCA.

– PTL träffade SCA för att introducera sig och projektet, säger Andreas Hamrin, PTL:s talesperson i Sverige.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen klev PTL:s vd William Chen och Europachefen Yu Han in på en restaurang i centrala Sundsvall.

I sällskap hade duon flera nyckelpersoner på SCA; Kristina Enander som är direktör för strategisk utveckling, Magnus Svensson, SCA:s inköp- och logistikdirektör och Anders Edholm, hållbarhets- och kommunikationsdirektör.
PTL:s talesperson i Sverige, Andreas Hamrin, var också på plats under middagen.

Industrisatsning i Torsboda

Genomgår säkerhetsgranskning

PTL:s industrisatsning i Torsboda genomgår just nu en säkerhetsprövning som förväntas vara klar först i mitten av december. Parallellt väntar man på besked angående miljötillståndet från Mark- och miljödomstolen.

Den planerade fabriken i Torsboda kommer blir en stor elslukare samtidigt som SCA har aviserat en storsatsning på vindkraft de närmaste åren.

SCA planerar bland annat på att bygga ut vindkraft till den tänkta biobränslefabriken vid Östrand, bara några kilometer från Torsboda.

– PTL träffar olika aktörer i regionen, däribland företrädare för näringslivet, för att berätta om den planerade etableringen. Som en av regionens största arbetsgivare är SCA en av dem, säger Andreas Hamrin.

Haft flera möten med Torsbodabolaget

Även från SCA:s sida tonar man ner mötet under torsdagskvällen.

– Om säkerhetsgranskningen av PTL:s planerade investering går igenom får SCA en ny granne och vi vill förstås lära känna vår nya granne och skapa en god relation till dem, säger Anders Edholm till SVT Västernorrland.

De senaste dagarna har PTL också haft flera möten med Torsbodabolaget.

– Det har varit arbetsmöten, samverkan och planering. PTL har tydligt gått in i en operativ fas, säger Lena Landar, Torsbodabolagets press- och kommunikationsansvariga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet