Mannen som gick bärsärk i Örnsköldsviks kommunhus döms nu till fängelse. Foto: SVT

Hotade socialarbetare i hennes hem

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige man som hotade en socialarbetare i hennes hem och gick bärsärk i Örnsköldsviks kommunhus, har nu fått sin dom.

Mannen hade flera gånger fått avslag på sin biståndsansökan då han tog sig in i kommunhusets reception med ett tillhygge som han slog sönder inventarier som möbler, datorer och glasrutor med.

Barn blev vittne

En söndag i början av oktober i år, sökte 24-åringen upp socialsekreteraren i hennes hem där hon bor med sin familj. Där tog han en spade och slog sönder fönsterrutor i huset. Han hamnade också i bråk med hennes sambo som skadades och allt skedde inför parets barn

Fängelsedom

Ångermanlands tingsrätt menar att brottet är grovt eftersom mannen sökte upp socialsekreteraren i hennes hem. En försvårande omständighet är också att brottet begicks inför familjens barn.

Mannen döms till 10 månaders fängelse och utvisning. Han ska också betala skadestånd till kvinnan och hennes sambo samt till Örnsköldsviks kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.