”Vi tycker att vi har varit tydliga”. Se kommunalrådet Johannes Nordin (M) bemöta oron och kritiken av de personliga assistenterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Nordin (M), kommunalråd i Örnsköldsviks kommun, bemöter oron och kritiken från de personliga assistenterna i videon. Foto: SVT

Kommunalrådet om kritiken från personliga assistenter i Örnsköldsvik: ”Inte smugit med det här”

Publicerad

Personliga assistenter är oroliga efter beslutet om nedläggningen av den kommunala LSS-vården i Örnsköldsvik. Nu svarar kommunalrådet Johannes Nordin (M) på kritiken.

– Alla har haft en chans att göra sin röst hörd, säger han.

Moderaterna i Örnsköldsvik har drivit frågan om en privatisering av LSS-vården i Örnsköldsvik i flera år och i varje budget har nedläggandet av kommunens personliga assistans ingått, menar kommunalrådet Johannes Nordin (M).

Har inte gått att överklaga

Kritik har väckts från både anhöriga och anställda att beslutet inte gått att överklaga. Örnsköldsviks-Alliansen menar nämligen att nedläggningen är ett faktum eftersom överklagan måste ske tre veckor efter beslutet – och nu har det gått två månader.

– Budgeten har varit offentlig sedan första förslaget lades till kommunstyrelsens ekonomiutskott, alla har haft full tillgång till den. Så alla har haft en chans att göra sin röst hörd, säger kommunalrådet.

”Kommer föras en dialog”

Assistenterna som SVT Västernorrland har pratat med upplever att de inte har blivit lyssnade på. Vad tänker du om det?

– Det är tråkigt att de känner så. Men i processen som går framåt nu så kommer det att föras en tät dialog med alla som jobbar och med alla brukare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.