Under torsdagen hittades en avliden person utomhus i Långsele. Foto: SVT

Polisen utreder dödsfallet utanför Sollefteå – mest troligt inget brott

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död utomhus i Långsele i Sollefteå kommun. Det meddelar polisen på torsdagskvällen. Dödsfallet kommer att utredas, då det är oklart hur personen avlidit.

Under torsdagen har polisen sökt efter en försvunnen man i 70-årsåldern i Långsele utanför Sollefteå. Det är ännu oklart om det är den försvunne mannen som hittats avliden.

– Det mesta tyder på att den avlidne personen är densamma som den försvunne mannen, säger Josefine Perming Tengqvist.

Polisen har inlett en förundersökning om mord för att kunna utreda dödsfallet. En rättsmedicinsk undersökning ska genomföras för att fastställa personens identitet och dödsorsak. Det finns ingen misstänkt.

Inte orsakats av annan person

Innan polisen kan vara helt säkra att det är den försvunna mannen i 70-årsåldern som hittats död så väntar de på svar på olika utredningsåtgärder, bland annat den rättsmedicinska undersökningen.

Perming berättar även att det inte finns några tecken på att döden ska ha orsakats av en annan person.

Anhöriga till den försvunne mannen är underrättade.

– Vi har tät kontakt med de anhöriga för att informera dem var utredningen står, så de ska slippa läsa det först i media, säger Josefine Perming Tengqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.