Positiva nyheter om Anna Holmlund

Uppdaterad
Publicerad

Skicrossåkaren Anna Holmlund utsågs på torsdagen till Årets kvinnliga idrottare vid Medelpads idrottsgala. Hennes pappa Lars hade positiva nyheter i sitt tacktal.

Det var Annas pappa Lars Holmlund som tog emot priset i Annas ställe. Han berättade sedan för publiken att det nu är 53 dagar sedan Anna skadade sig och hon ligger fortfarande medvetslös med en allvarlig hjärnskada.

Följer rörelser

Hon har fortfarande inte vaknat, men idag hade hon för första gången reagerat på lukter och följt rörelser med ögonen. Familjen har ibland tyckt att de fått kontakt under kortare ögonblick tidigare men att det varit mer osäkert.

Anna Holmlund

Tackar för stöd

Rehabiliteringen på Danderyds sjukhus kommer att fortsätta. Lars Holmlund berättade att hon fått förstklassig sjukvård såväl i Italien som i Sverige. Han tackade särskilt för allt stöd familjen fått sedan olyckan. Såväl från skidförbundet och hemmaklubben, som från vänner, bekanta och helt okända. Många har hört av sig och stöttat via sociala medier.

– Vi har fått 9 000 mail. Vi är oerhört tacksamma min fru och jag men ni har överseende med att vi inte kan svara alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna Holmlund

Mer i ämnet