Bild på en bilkö och Bengt Olsson från trafikverket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bengt Olsson från Trafikverket om det långa stoppet på E4:an norr om Härnösand. Foto: Peter Nässén & Johanna Vikar/trafikverket

Trafikverket om stoppen på E4 norr om Härnösand

Publicerad

Stopp efter fastkörningar och olyckor gjorde att trafikanter satt fast i köer under flera timmar på E4 i Västernorrland under torsdagseftermiddagen. Var Trafikverket inte förberedda? Och varför klipptes inte mitträcket? Här svarar Trafikverket på några frågor.

Det har varit fullt upp för Trafikverket de senaste dagarna – 140 olyckor bara i Skåne under torsdagen och stopp på E22 i två dygn. Det kan, enligt Trafikverket, vara en förklaring till att trafikanterna fick dåligt med information under de sex timmarna de väntade i kön

Ungdomslag fastnade i trafiken

Bland de som fastnade på E4 norr om Härnösand fanns en buss med ett helt ungdomslag från Umeå.

Hör Bengt Olsson, presschef på Trafikverket svara på tre frågor – bland annat varför mitträcket inte klipptes trots att flera suttit i drygt sex timmar i bilkö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.