Runt en månad efter att de första tre männen häktades begärs nu en fjärde man häktad. Foto: SVT

Ytterligare en misstänkt för inblandning i mordbrand i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen begärdes en fjärde man häktad, misstänkt för inblandning i branden i en villa på Haga i Sundsvall den 25 maj . Misstankarna gäller medhjälp till mordbrand och involverande av underårig i brottslighet. Enligt tidigare uppgifter kan händelsen ha koppling till gängbrottslighet.

Tre personer är sedan tidigare häktade misstänkta för att ligga bakom den anlagda branden. Den fjärde mannen som nu begärts häktad är i 20-årsåldern och tidigare dömd för ett flertal brott. Bland annat grov misshandel och försök till grov utpressning. Han är hemmahörande i Gävleborgs län.

Tonåring en av de misstänkta

En av de tre som häktades i ett initialt skede är en tonårspojke som är misstänkt för mordbrand. De två andra männen som häktades i juni är misstänkta för medhjälp till mordbrand och involverande av underårig i brottslighet – liksom även den fjärde mannen.

Misstänkt koppling till gängkriminalitet

Som P4 Västernorrland tidigare rapporterat så misstänks gängbrottslighet ha legat bakom branden. Den kan även ha koppling till en rättegång i ett gängmål som pågick vid tidpunkten för branden.

SVT har varit i kontakt med kammaråklagare Jens Göransson som inte vill kommentera fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.