Runt femton personer skadades och fördes till sjukhus efter olyckan. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Efter kraschen utanför Köping – nu rullar tågtrafiken igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens olycka när ett tåg och ett traktorsläp kolliderade så har bussar ersatt trafiken mellan Köping och Arboga. Nu rullar trafiken som vanligt igen.

Prognosen för när tågtrafiken skulle vara igång igen har flyttats fram flera gånger sedan i måndags på grund av omfattande reparationsarbeten.

– Dels handlar det om att få upp 200-300 meter ny kontaktledning som hänger ovanför tågen så de får el, sa Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, i tisdags.

Tågolycka utanför Köping

Stoppet mellan Köping och Arboga hävdes klockan 03:43 på fredagen. Enligt SJ kan vissa följdförseningar förekomma på sträckan Stockholm–Västerås–Göteborg.

Linus satt på tåget som krockade: ”Det exploderade”

En delad bild som visar en olycksplats vid en järnvägskorsning. Till vänster syns en person som är delvis skymd, medan höger sida visar två räddningspersonal i skyddskläder som arbetar vid en skadad bil på vägen. I bakgrunden finns en grönskande omgivning och ett järnvägssignal med växlingsljus, vilket indikerar en olycka i närheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Såg eldsvåda.” Linus Haaja berättar om sekunderna då tåget krockade utanför Köping. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolycka utanför Köping

Mer i ämnet