Fallskärmsklubben Aros i Västerås har till SVT Nyheter undanbett att vidare kommentera olyckan under söndagen.
I stället hänvisar de till den utredning av olyckan som nu inletts av fallskärmsförbundet.
Fallskärmen ska ha varit utfälld när olyckan skedde.
– Ja, vittnesuppgifter och de filmer som vi hittills tittat på visar det, säger Sven Mörtberg, verksamhetsansvarig vid Svenska fallskärmsförbundet som nu har påbörjat en utredning av olyckan.
Det är den fjärde dödsolyckan under de senaste sex åren i Västerås.
– Det är jättehemskt. Tyvärr har det varit några olyckor de senaste åren med dödlig utgång. Alla vi som hoppar fallskärm är medvetna att det är en riskfull sport, och vi gör allt för att minimera riskerna, säger Anna Oscarson, kommunikationschef på Svenska fallskärmsförbundet.
Flaggan på halv stång – i videon ser du hur det ser ut vid Johannisbergs flygfält i Västerås dagen efter dödsolyckan.
Fallskärmsolyckor Västerås
September 2022: En man i 30-årsåldern avlider efter att han landar på ett tak till ett hus i ett bostadsområde. Utredningen visade att på drygt 1000 meters höjd får mannens fallskärm ett fel och ekipaget började att rotera snabbt. Huvudfallskärmen kunde först inte kopplades loss ordentligt. Reservfallskärmen aktiveras men en lina fastnar runt hopparens ben och den fälls inte ut så den får bärkraft.
Augusti 2022: En man i 45-årsåldern avlider på sjukhus efter skador från en kraftig landning. Huvudfallskärmen utlöstes inte på rätt sätt och reservskärmen hann inte fällas ut för att ge bärighet innan landning.
April 2018: En man avlider efter att fallskärmens linor till huvudfallskärmen och reservskärmen trasslat ihop sig och det medföljde svåra skador från den kraftiga landningen.