ST-läkaren Charlotte Söderberg utanför akutmottagningen i Köping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Riskerar patientsäkerheten” – i klippet berättar Charlotte Söderberg mer om konsekvenser hon är orolig för när akutvård flyttas från Köping. Foto: Iris Tiitto/SVT

Läkare kritisk mot förslag om flytt av akutvård i Köping: ”Befängt”

Uppdaterad
Publicerad

Regionens förslag om att omvandla Köpings sjukhus till ett så kallat närsjukhus skapar fortsatt debatt. En som är kritisk efter onsdagens besked är ST-läkaren Charlotte Söderberg.

– Enligt mig är det ett absolut befängt förslag, säger hon.

Förslaget innebär att akutsjukvården i regionen centraliseras. Bland annat kommer stora delar av den akutvård som i dag sköts på sjukhuset i Köping förflyttas till Västerås.

Charlotte Söderberg jobbar som ST-läkare på en vårdcentral i Kolsva. Hon tror att många kommer att lämna jobb inom vården i Köping om förslaget går igenom.

Det hoppas Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västmanland, inte ska ske.

– Det här är ingen avveckling av sjukhuset utan en utveckling. Om vi tar vara på kompetensen så tror jag att det är många som vill stanna och vara med om det, säger han.

”Riskerar patientsäkerheten” – i klippet berättar Charlotte Söderberg mer om konsekvenser hon är orolig för när akutvård flyttas från Köping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.