”Därför är de fysiska träffarna så viktiga” – hör Isabelle Sollén från Västerås Pride berätta. Foto: SVT

Nu är Västerås Pride 2021 igång: ”Så viktigt att kunna träffas”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen invigdes Västerås Pride 2021. En regnbågsfestival som främst arrangeras digitalt men också, vilket glädjer många, med fysiska träffar –  om än i väldigt liten skala.

– Det är oerhört viktigt att också kunna ses, förklarar Isabelle Sollén från Västerås Pride i videon.

Bland de digitala programpunkterna finns bland annat föreläsningar på olika teman av RFSL, samtal med europaparlamentariker Emma Wiesner (C) från Västerås om EU:s arbete för att försvara allas lika rätt och värde samt ABB:s dragning om deras arbete med inkludering.

Bland de små fysiska träffarna finns bland annat regnbågsmässan i domkyrkan, öppet hus hos tjejjouren Ronja och hotellhäng för kvinnor som gillar kvinnor.

Hur ser engagemanget för festivalen ut?

– Det är som att många fler aktörer har vaknat till liv och engagerar sig mer. Vi har alltid ett fint engagemang från många västeråsare och från aktörer som återkommer. Men i år är det fler. Det är också de som tar kontakt med oss istället för att vi tar kontakt med dem.

Västerås pride 2021 arrangeras 8–11 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.