Nyheter från dagen: 14 oktober

Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

En man och en kvinna står på en gata framför ett byggarbetsområde. I bakgrunden är en byggnadsställning synlig. På marken har det lagts ut plankor. Området är omgärdat av ett stängsel. Träden runtom är delvis gröna, vilket tyder på att det är höst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När SVT träffar Lenita Riklöv är det första gången hon är tillbaka vid köksfönstret sedan branden: ”Det är tufft” Foto: Jenny Berggren/SVT
Bilden är delad i två sektioner. I den vänstra delen står en man framför en nedbrunnen byggnad, omgiven av en säkerhetsgrind, med rester av bråte synliga. Den högra delen visar en intensiv brand som rasar bland träd på en mörk gata, med flammorna lysande i natten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här brinner slussförrådet ner: – En del av vårt gemensamma kulturarv som försvinner, säger Kanalbolagets vd Hans-Lennart Ohlsson. Foto: Patrik Ramsten / Christopher Skoog
Bildens ALT-text: En grön bil står parkerad vid en flaggstång med en svensk flagga som vajar. på halv stång, omgiven av träd med höstfärger. I bakgrunden syns en stuga och några husvagnar. En lila banner syns också i bildens högra del.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sorg på Johannisbergs flygfält efter en av dödsolyckorna Foto: SVT

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.