Foto: TT

Svensk modell hölls fången i Italien

Uppdaterad
Publicerad

En svensk kvinna hölls instängd i ett hus norr om Milano och blev där våldtagen och misshandlad i flera månader.

Kvinnan som är i 20-årsåldern kom till Italien för att jobba som modell och blev då kontaktad av en man som utgav sig för att vara en modeagent. Mannen som är i 40-års åldern spärrade sedan in i henne i ett hus där han ska ha våldtagit och misshandlat henne sedan september.

Hade kontakt med familjen

Kvinnan hölls fången vid gränsen mellan Cinisello Balsamo och Sesto San Giovanni. I helgen hörde grannar skrik från huset och kontaktade polisen, skriver den italienska tidningen Corriere della Sera.

Enligt tidningen var kvinnan i så dåligt skick att hon knappt gick att känna igen. Mannen ska ha tillåtit henne att kontakta sin familj via Skype och Facebook varje vecka, men kontakterna övervakades av honom och familjen anade inte oråd.

Bekräftas av UD

Mannen har nu gripits. När polisen kom till platsen ska han ha hävdat att tumultet i huset berodde på att han och hans flickvän var mitt i ett gräl. Enligt italienska medier har han tidigare avtjänat ett fyraårigt fängelsestraff för kidnappning och våldtäkt av en 18-årig kvinna från Vitryssland.

Den svenska kvinnan är i chock och är nu inlagd på sjukhus för utmattning och undernäring, skriver La Stampa.

UD bekräftar för SVT Nyheter att en svensk kvinna har utsatts för våldsbrott i Italien och att hennes familj är underrättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.