En delad bild som visar påverkade områden efter en naturkatastrof. Den vänstra sektionen visar ett översvämmat område med skräp och förstörda föremål utanför en byggnad. Den högra sektionen visar SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg som står framför en mörk bakgrund, som kan vara ett skadat område under natten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fortfarande betraktat som katastrofområde”. SVT:s Stefan Åsberg på plats i Florida efter orkanen Miltons framfart. Foto: CHANDAN KHANNA/AFP/TT, SVT

Flera döda i Florida efter orkanen Milton

Uppdaterad
Publicerad

Minst 16 personer har dött under orkanen Miltons framfart, som orsakat omfattande förödelse i Florida i dagarna. Ovädret har dragit vidare och de evakuerade börjar återvända till sina ödelagda hem.

– Delar av bostadsområden är helt utraderade, säger Stefan Åsberg, SVT:s USA-korrespondent.

Milton är det andra ovädret som på kort tid slagit mot USA.

Miljontals människor har lämnats strömlösa, fått sina bostäder översvämmade eller tvingats överge sina hem helt och hållet.

Konsekvenserna av ovädret blev inte lika stora som man befarat på förhand. Trots tromber, våldsamma vindar och översvämningar så besparades Florida de kraftiga stormfloder som man varnat för.

Det är en liten tröst för alla de som drabbats av ovädret.

– Det kommer uppgifter som säger att det här kan bli den dyraste orkanen att hantera hittills, säger Stefan Åsberg i SVT:s Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.