51 personer dödades och 82 skadades i israeliska attacker under natten till onsdag. enligt palestinska myndigheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
51 personer dödades och 82 skadades i israeliska attacker under natten till onsdag. enligt palestinska myndigheter. Foto: Bashar Taleb/AFP/TT

Fortsatta israeliska attacker i Gaza – över 70 döda under onsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som uppmärksamheten flyttats till Libanon och Iran, fortsätter Israel sina attacker mot Gaza. Under onsdagen dödades över 70 i det krigshärjade området, enligt det Hamaskontrollerade hälsodepartementet i Gaza.

Konflikten mellan Israel, Iran och Hizbollah-milisen i Libanon har eskalerat avsevärt den senaste tiden – men det innebär inte att den israeliska militären pausat sin operation mot Hamas i Gaza.

Våldet som präglade onsdagen är ett tydligt bevis på det. Attacker mot Khan Yunis i södra delen av Gaza inleddes tidigt på dygnet. Minst 51 personer dödades och över 80 skadades i det stora flyg- och markanfallet, enligt det hamaskontrollerade hälsodepartementet i Gaza.

Krig mellan Israel och Hamas

Ny attack mot skolbyggnad

Senare på kvällen kom rapporter om ett anfall mot ännu en FN-skola, ett i raden av flera de senaste månaderna.

Åtta personer dog i attacken och flera skadades, inklusive barn, enligt sjukhuspersonal i området. Skolbyggnaden användes av FN:s hjälporganisation för flyktingar, URNWA.

Enligt den israeliska militären, IDF utförde man en ”precisionsattack” mot en före detta flickskola. De hävdar att den användes som ett kontrollcenter av Hamas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet