Tre poliser sitter vid ett bord under en presskonferens, klädda i uniformer med inskriptionen ”POLITIET”. Bakgrunden är mörk och prydd med logotyper. På bordet ligger mikrofoner och dokument.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norsk polis höll på onsdagen en pressträff om tillslaget där 19 personer med misstänkta gängkopplingar greps. Foto: Fædrelandsvennen,Kjartan Bjelland

Stort tillslag i Norge – flera misstänkta gängkriminella gripna

Uppdaterad
Publicerad

19 personer med misstänkta gängkopplingar har gripits i ett större tillslag i södra Norge, rapporterar NRK.

Insatsen beskrivs som den största i södra Norge någonsin.

Det koordinerade tillslaget ägde rum på tisdagen i fylket Agder och beskrivs som det största någonsin i området.

Totalt 19 män, alla över 18 år, greps vid tillslaget och misstänks för att ingå i kriminella nätverk och för grova narkotikabrott. 12 av de gripna har begärts häktade, enligt NRK.

– 19 personer misstänks ha kopplingar till ett kriminellt nätverk. De är misstänkta för grovt narkotikabrott säger åklagaren Terje Skaar vid en presskonferens på onsdagen.

Polisen säger sig ha kännedom om 25 organiserade kriminella gäng i Agder och menar att man inte utesluter fler gripanden.

– Under insatsen genomfördes också flera husrannsakningar i bostäder och på andra relevanta adresser. Samtliga personer som häktas gör det eftersom att det finns risk för att bevis förstörs, säger Skaar.

Enligt åklagaren beslagtogs vapen, kontanter och en ”inte obetydlig” mängd narkotika vid tillslaget.

Texten uppdateras.

Rättelse: I en tidigare version förekom uppgifter om att en del av de gripna kunde kopplas till Sverige, enligt norska NRK. Det stämmer inte. Till SVT har polisen i Agder bekräftat att ingen av de gripna i nuläget har några kända kopplingar till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.