Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Han hade en hes röst” – hör Vita husets förklaring till den kritiserade debattinsatsen i klippet. Foto: BONNIE CASH / POOL

Källor: Biden säger att han behöver sova mer och jobba mindre

Uppdaterad
Publicerad

Joe Biden har haft ett möte med flera demokratiska guvernörer efter debatten mot Trump i förra veckan.

Där ska han ha sagt att han behöver vila mer. Det uppger två källor som enligt New York Times medverkat på mötet.

Källorna uppger för tidningen att mötet ska ha ägt rum i Vita huset, och att runt två dussin nyckelpersoner i presidentens stab ska ha medverkat antingen på plats eller via länk.

På mötet ska Biden ha försäkrat de medverkande om att han ämnar fortsätta sin kandidatur, men han medger samtidigt att han varit trött.

USA-val 2024

Enligt flera personer som medverkade på mötet ska han flera gånger ha sagt att han pressat sig för hårt och inte lyssnat på sina anställdas uppmaningar att ta det lugnare, skriver NYT.

Han uppges även ha sagt att han behöver vila mer, jobba färre timmar och undvika evenemang efter klockan 20.00.

Hawaiis guvernör Josh Green, som är utbildad läkare, ska även ha frågat honom om hans hälsa. Biden ska då ha svarat att den är god, och att ”det bara är hjärnan”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är några av namnen som skulle kunna ta över efter Biden – om han väljer att hoppa av presidentvalet. Foto: Karin Airaksinen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet