Ett antal tunnelbanestationer sattes i brand, och bland annat den statliga nyhetsbyrån Nya Kinas lokaler vandaliserades.
Protesterna, med krav på regeringen i Peking om demokratireformer, har pågått sedan i juni, men helgens gatuscener var några av de våldsammaste på senare tid.
Polisen använde tårgas, gummiklädda kulor och vattenkanoner mot demonstranterna.
Protesterna i Hongkong
- De pågående protesterna inleddes i våras för att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar. Demonstranterna lyckades få Hongkongs regering att lägga förslaget på is, men började samtidigt utvidga sina krav till att gälla ökad demokrati och oberoende från Fastlandskina.
- Vid flera tillfällen har demonstrationerna enligt arrangörernas siffror samlat runt två miljoner människor. Samtidigt har konfrontationerna mellan polis och demonstranter har gradvis eskalerat sedan i somras.
- Konflikten har kastat in Hongkong i den värsta politiska krisen sedan överlämnandet från Storbritannien. Peking har delat ut skarpa varningar till demonstranterna och kinesisk militär har setts öva vid Hongkongs gräns.
- Under senare år har massprotester brutit ut i Hongkong vid flera tillfällen. 2013 använde occupyrörelsen civil olydnad för att kräva ett mer demokratiskt valsystem. Som en följd av den föddes paraplyrörelsen 2014, då hundratusentals människor demonstrerade för fria val.
Källor: AFP och Utrikespolitiska institutet