Människor väntar på att passera övergången Spielfeld vid Österrikes gräns mot Slovenien i början av november. ARKIVBILD. Foto: TT

Österrike sätter upp gränsstängsel

Uppdaterad
Publicerad

Österrike började på måndagen bygga ett stängsel vid en gränsövergång till Slovenien. Den österrikiska regeringen hoppas att på det sättet få en större kontroll över flödet av flyktingar och migranter som tar sig över gränsen.

Stängslet ska sträcka sig 3,7 km på båda sidorna av gränsövergången i Spielfeld. Förutom stängslet ska enligt regeringen rullar med taggtråd lagras vid gränsen i containrar för att kunna rullas ut vid behov.

Gränsen mellan Österrike och Slovenien är 33 mil lång och hundratusentals människor har i år passerat den, de flesta på väg norrut mot Tyskland och de nordiska länderna. Österrike uppskattar att omkring 95.000 personer kommer att söka asyl i landet i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet