Det amerikanska representanthusets underrättelsekommitté har avslutat sina utfrågningar och börjat arbeta på en slutrapport, enligt Conaway.
I en preliminär rapport skriver kommittén, där majoriteten är republikaner, att det inte finns några bevis för ”samverkan, samordning eller en konspiration mellan Trumps kampanj och ryssarna”.
”Till nytta”
Kommittén accepterar USA:s underrättelsetjänsters tidigare slutsatser om att Ryssland har försökt påverka valet, men avvisar uppfattningen om att Moskva särskilt ville hjälpa Trump att vinna.
– Vi hoppas att det vi kommit fram till och våra rekommendationer kan vara till nytta för att förbättra säkerheten inför mellanårsvalen 2018, säger kommitténs ordförande Devin Nunes.
Den preliminära rapporten har ännu inte presenterats för demokraterna i den splittrade kommittén. Adam Schiff, toppnamn bland demokraterna i gruppen, säger att slutsatserna har dragits efter press från Vita huset.
Enligt Schiff har majoriteten i kommittén inte velat gå vidare med fakta, oavsett vad som har kommit fram.
– Vi har fått veta mycket om otaliga hemliga möten, samtal och kommunikation mellan Trumps kampanjledare och ryssarna, allt detta som Trump-regeringen har förnekat, säger han.
Mueller fortsätter utreda
Kommittén har varit djupt oenig redan från början. Ordförande Nunes står nära president Trump, och har med viss framgång försökt styra utredningen mot den tidigare regeringen under Barack Obama.
Även om representanthusets utredning avslutas fortsätter motsvarande grupp i kongressens andra kammare, senatens underrättelseutskott, med sin utredning. I senaten samarbetar de två partierna bättre, men även där har republikanerna försökt styra det hela mot Obamas regering.
Samtidigt fortsätter den särskilde åklagaren Robert Mueller med sin utredning. Han har gått snabbt framåt på sistone, och åtalat både ryska medborgare och flera nära medarbetare till Trump. Mueller utreder också om Trump själv har försökt hindra utredningen.
Fakta: Trump och Ryssland
- Misstankarna om samröre mellan personer i Trumps stab och den ryska regeringen — som amerikanska underrättelsetjänster anklagar för att lagt sig i USA-valet — har hängt som ett svart moln över presidenten sedan han tillträdde i januari.
- Rysslands tidigare USA-ambassadör Sergej Kisljak hade flera möten med företrädare för Trumpkampanjen före valet. Förre säkerhetsrådgivaren Michael Flynn avgick i februari i fjol sedan det framkommit att han förtigit detaljer om kontakterna.
- Även Jeff Sessions, nu justitieminister, träffade ambassadören, och har därför sagt att han inte aktivt kan delta i ryssutredningen.
- Bland andra Trumps svärson Jared Kushner och sonen Donald Trump jr träffade i fjol en rysk jurist med koppling till Rysslands regering, sedan Trump jr fått ett erbjudande om komprometterande uppgifter om Demokraternas rival Hillary Clinton.
- I maj förra året avskedade Trump FBI-chefen James Comey, och sade senare att det hade med ”Rysslandsgrejen” att göra. Enligt Comey bad presidenten honom ”släppa” utredningen av Flynn.
- Senare samma månad utsåg det amerikanska justitiedepartementet den tidigare FBI-chefen Robert Mueller till särskild åklagare i en utredning av ”den ryska regeringens ansträngningar att påverka det amerikanska presidentvalet 2016 och relaterade frågor”.
- Moskva har förnekat all inblandning i försök att påverka USA:s presidentval, och Trump har sagt att hans kampanj inte konspirerat med Ryssland.