Protesterna i Sydkorea fortsätter efter att tidigare försök att gripa den avstängda presidenten Yoon Suk-Yeol misslyckats.
En domstol i huvudstaden Seoul utfärdade en arresteringsorder mot Yoon efter att han i början av december försökte införa krigslagar i landet. Yoons agerande chockade landet och ledde till omfattande kritik och massiva protester.
Senare ställdes Yoon inför riksrätt. Arresteringsordern utfärdades efter att den avstängda presidenten vägrat inställa sig för förhör.
Innan helgen gjordes ett försök att gripa Yoon i hans hem, men operationen blåstes av efter att polisen konfronterats av presidentens säkerhetstjänst såväl som demonstranter som ställer sig på Yoons sida.
Samtidigt löper tidsfristen för arresteringsordern ut på måndag lokal tid.
Demonstrationer fortsätter på båda sidor
Protesterna som tar plats i Sydkorea utgörs av personer som demonstrerar både för och emot presidenten. Några av dem som stöttar Yoon har anammat frasen: ”Stop the steal” (stoppa stölden).
Uttrycket myntades av Trump-supportrar i samband med anklagelser om valfusk i det amerikanska valet 2020.
På sociala medier har sydkoreanska användare även lagt upp memes som ser ut att vara inspirerade av Trumps ”Make America great again”-skylt, skriver Reuters.
Donald Trump, som tillträder som USA:s president den 20 januari, har inte kommenterat det politiska kaos som präglat Sydkorea den senaste tiden.
Hoppas på Trumps stöd
Reuters har pratat med Pyeong In-su, 71, en av demonstranterna som anslöt till protesterna utanför Yoons residens.
– Jag hoppas att Trump kommer att tillträda snart och höja sin röst mot de riggade valen i vårt land plus runt om i världen för att hjälpa president Yoon att återvända till makten snabbt, säger han.
Internationella observatörer anser i dag att valen i Sydkorea genomförs korrekt och under rättvisa former, enligt Utrikespolitiska institutet.
Det har inte heller presenterats bevis för att det förkom fusk i det amerikanska valet 2020.
Det hände när Yoon införde undantagstillstånd
- I ett tv-tal den 3 december utlyste Yoon undantagstillstånd med tillhörande krigslagar, med hänvisning till att oppositionen paralyserar regeringens arbete.
- Undantagstillstånd i Sydkorea innebär bland annat att all politisk aktivitet förbjuds och att medier sätts under statlig kontroll.
- Några timmar senare tvingades Yoon backa efter att oppositionspolitiker lyckades rösta ner beslutet i parlamentet.
- Yoon bad om ursäkt men tvingades ändå bort från presidentposten. I mitten av december fälldes han i en riksrättsomröstning.
- Sydkoreas konstitutionsdomstol ska avgöra om han ska avsättas eller återinrättas som president.
Se mer av händelseförloppet här.