• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

USA:s före detta president Donald Trump omringad av vakter när han lämnar scenen efter att ha utsatts för ett mordförsök i Butler, Pennsylvania, den 13 juli.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oro för ytterligare politisk splittring efter skotten mot Trump – ”Svårt att veta hur han kommer reagera” Foto: AFP / TT

”Trump kommer göra som han alltid gör – tala från hjärtat”

Uppdaterad
Publicerad

Efter mordförsöket på Donald Trump manar båda presidentkandidaterna till lugn för att ena landet.

Men frågan är hur länge de klarar av att sänka temperaturen. I valrörelsen har fokus hittills legat mer på att kritisera motståndaren än att presentera egna politiska idéer.

– Om man tittar på Donald Trumps cv så är han inte känd för att försöka dämpa konspirationsteorier utan snarare tvärtom, säger USA-kännaren Andreas Utterström.

President Joe Biden säger att det är dags att kyla ner debatten efter mordförsöket på hans politiska motståndare. Samtidigt väcks frågor hur händelsen kan påverka presidentvalet.

– Problemet för Biden är att han skulle behöva förflytta fokus från den katastrofala insatsen i debatten och skrämma väljarna med att Trump är ett mycket sämre alternativ. Det här blir nu mycket svårare nu, säger Andreas Utterström.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot Donald Trump

Mer i ämnet